dijous, 2 de desembre del 2010

Vídeos educatius

El vídeo és un recurs educatiu que cada cop s'utilitza més a les aules. En concret, els vídeos educatius són un material audiovisual que tenen un grau d'utilitat en el procés d'ensenyança aprenentatge. Un documental o una pel·lícula poden ajudar a millorar la comprensió del tema als nens ja que constitueixen un mitjà atractiu i motivador per a ells.

Un vídeo serà educatiu per a ells sempre que l'escollim bé per les seves necessitats. A l'hora d'escollir-ne un, primer de tot l'hem de veure nosaltres sencer per tal de saber si es adequat a les característiques del nen al que se li posarà perquè el visualitzi. Però no tan sols ha de ser concorde a la seva edat, sinó que també ha de ser coherent amb la seva capacitat de comprensió. A més a més, s'ha de valorar la densitat i duració de la informació, el vocabulari que s'utilitza i la claredat de les imatges que s'exposen.

Podem trobar vídeos educatius en moltes pàgines de la xarxa elaborat per mestres, particulars, etc. A continuació us deixo unes de les moltes pàgines web on poder trobar-los:

Videos educativos és una web des d'on podem descarregar o visualitzar vídeos educatius de forma totalment gratuïta. Els vídeos estan agrupats per matèries i per nivells d'ensenyança.

Edu3.cat és una pàgina, que ja hem nombrat en entrades al blog anteriorment, on també hi podrem trobar vídeos de caràcter educatiu classificats per matèries.

NeoK12 és una web amb vídeos educatius per a nens de 3 a 16 anys però, en aquest cas, són en anglès.

Videoteca educativa és una pàgina creada per la conselleria d'Educació de Murcia. Aquí podem trobar molts vídeos didàctics classificats per matèries i per nivells. A més hi ha una explicació de cada vídeo.

Aula visual és, com bé el seu nom indica, un aula visual on hi han molts vídeos per a utilitzar com material educatiu a les classes.

Youtube és un portal molt famós d'Internet on podem trobar milions de vídeos de qualsevol tema i, per tant, també hi podem trobar molts vídeos educatius.

Espero que aquestes pàgines us serveixin d'ajuda a l'hora de buscar diferents recursos educatius per educació infantil com poden ser els vídeos educatius.

3 comentaris:

  1. Hola, som l'equip del bloc del "vídeo a la xarxa"! Gràcies a la vostra entrada hem afegit al nostre bloc tres pàgines de vídeos educatius que no coneixíem encara: el Neok12, la Videoteca educativa i l'Aula Visual.
    Sobre el tema potser us poden interessar les nostres entrades sobre vídeos educatius a:
    http://2avideo.blogspot.com/search/label/v%C3%ADdeos%20educatius

    ResponElimina
  2. Hola! Sóc una membre del bloc del vídeo a la xarxa. Com bé a dit l’Anna no coneixíem algunes de les pàgines que has adjuntat a aquesta nova entrada, i ens pot servir per a futures entrades, gràcies.
    De totes maneres, voldria comentar-te una mica l’entrada, ja que, estic totalment d’acord amb un aspecte que has introduït, has comentat que els vídeos han d’estar ben escollits tant a nivell de durada com a les característiques dels nens. Tens tota la raó amb aquest aspecte, però a partir de l’experiència en el món educatiu, m’he adonat que això no és així, el vídeo serveix per distracció als infants quan les educadors/es tenen molta feina o estan atabalats preparant alguna festivitat. Per tant, la teoria és molt bona i estic totalment d’acord, però nosaltres com a futures educadores què farem?
    Pensant-ho millor és una bona idea per introduir el nostre bloc de vídeo a la xarxa.

    ResponElimina
  3. Hola Alba! Doncs penso que és una pena que sol s'utilitzi com a distracció. Ara que hem estat tocant aquest tema, et dons compte que hi han molts vídeos educatius amb els quals els nens podrien aprendre molt sempre i quant, com diem, siguin adequats a les seves característiques.
    Com a futures mestres, penso que els hauríem d'utilitzar per educar i per treballar amb ells, i no com una simple distracció, no? Creec que els vídeos s'han de mirar amb uns altres ulls i entendre'ls com molt més que un entreteniment.
    Per cert, m'alegro que aquesta entrada us hagi agradat i servit per introduir al vostre blog.

    ResponElimina