dilluns, 25 d’octubre del 2010

El "Racó de l'ordinador" a les aules

L'ordinador ja s'ha convertit en un element més de l'aula i del material escolar d'Educació Infantil ja que reforça, complementa o amplia els temes treballats en les diferents àrees a més de fomentar el aprenentatge.

Es tracta d'una eina de treball i d'adquisició de nous coneixements que en un futur els nens utilitzaran molt i que, per tant, es bo que ho coneguin bé des dels seus primers anys d'escolarització.

Per introduir l'ordinador a les aules, es pot crear el "Racó de l'ordinador", com ja han fet moltes escoles, que es tracta de col·locar uns quants ordinadors en un espai ampli de l'aula per tal que els nens hi puguin treballar amb ell de forma individual o en grup.

Amb l'ordinador s'hi poden fer vàries activitats com:
  • Utilitzar Internet per buscar informació i imatges dels temes que es treballen en aquell moment, com poden ser les estacions de l'any, les festes,etc. o per llegir o escoltar contes, entre moltes d'altres activitats que hi podem trobar a la xarxa.
  • Deixar que escriguin diferents paraules i després imprimir-les en un full ja que els hi pot agradar molt veure com està plasmat en un full de paper allò que han escrit amb el teclat.
  • Treballar en grup cosa que fomenta la socialització i el haver de posar-se d'acord amb qui fa ús del teclat o del ratolí.
  • Dibuixar i pintar amb programes com el Paint on poden experimentar diferents formes, línies, colors,...
Entre moltes d'altres activitats que ens ofereix l'ordinador.

En resum, actualment les Noves Tecnologies avancen a passos agegantats i, per tant, nosaltres em d'avançar amb elles. Per això, introduir una eina com l'ordinador a l'aula és un molt bon recurs ja que dóna una sèrie d'activitats molt útils, que ensenyen molt i que, a més, agraden molt als nens.

A continuació os ofereixo una pàgina web on recullen tot tipus de recursos per utilitzar en el "Racó de l'ordinador" a les aules d'Educació Infantil: Fantastic Infantil.

1 comentari:

  1. És molt interessant aquesta entrada! Si voleu saber més informació sobre les TIC a l'aula, podeu passar-vos pel meu bloc! Gràcies!

    ResponElimina