dijous, 9 de desembre del 2010

Jclic

Jclic és un programa que permet al mestre crear activitats educatives o utilitzar, dins d'una biblioteca d'activitats molt grans, aquestes que li van bé. Qualsevol mestre les pot crear i les pot publicar, per a que qualsevol les pogui utilitzar, al xtec.cat (a l'hora de que nosaltres pugem activitat, l'xtec té un filtratge que les valida o no). Si tenim internet, les podem crear a través de la web; i, si no tenim internet a l'aula, podem instal·lar el programa a l'ordinador i descarregar les activitats prèviament (ho podem fer a l'apartat Jclic de la pàgina esmentada).


Per localitzar una activitat sobre el temari que volguem ho hem de fer a l'apartat Biblioteca d'activitats - Cerca d'activitats de la pàgina web Jclic.


A continuació us adjunto una activitat que hi ha a la Biblioteca. Es tracta d'una acitivitat anomenada TEQ (temps, espai i quantitat). En aquesta es poden observar imatges, escoltar audio i nens que hi participen en l'elaboració d'aquesta. A més, una de les coses que té molt bé és que no hi han missatges que diuen si es fa bé o malament si no una música que t'avisa de que has fallat. Si es així, recull els intents en el que has realitzat l'activitat i així la mestra veu el grau d'aprenentatge que té el nen per tal de donar-li activitats més fàcils o més difícils (això ho recull en Jclic Report)


Per crear una activitat...

Les activitats es crean en local, no en línia, així que necessitem un programa que s'anomena Jclic Author. El primer cop que utilitzem aquest programa ens preguntarà on volem guardar les activitats i, un cop fet això, ja podem començar a crear-la. Us deixo els passos a seguir per si us interessa crear-ne una:
  • Fitxers-Nou projecte
  • Projecte. Per escriure la descripció, dir si es tracta d'una activitat per a nens d'infantil o de primària, si es en català o castellà,...
  • Medioteca. Per afegir les imatges, els vídeos,...
  • Activitats. Aquí observarem la llista de les activitats que hem creat
  • Seqüències. Ordenarem les activitats que hem creat per desprès fer, per exemple, si un nen ha encertat més del 75% de les activitats anar a una activitat o un altre.
En conclusió, el Jclic és un recurs educatiu amb el qual els nens poden aprendre molt sobre qualsevol tema. A més, segur que hi posen molt entusiasme a l'hora de realitzar-lo ja que és molt entretingut i els pot resultar molt divertit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada