dimecres, 15 de desembre del 2010

Tablet PC

Un Taplet PC és un ordinador molt més petit amb una pantalla tàctil, que no necessita ni teclat ni ratolí. Aquest, ens permet llegir libres electrònics o còmics en pantalla, navegar per Internet, jugar, consultar documents ofimàtics, visualitzar vídeos o pel·lúcules, escoltar música i dur a terme una videoconferència.

A continuació, us mostraré dos vídeos on fan ús del Tablet PC a l'educació.

En aquest primer vídeo, podem observar el ús de la Tablet PC en un aula d'educació infantil, amb nens de tres anys:




I, en aquest segon vídeo, podem observar l'us de la Tablet PC a l'aula, en l'assignatura de matemàtiques. Podem veure com el professor, a través d'aquesta, ensenya a dividir i repartir però, en aquest cas, amb alumnes de primària:



Personalment, no coneixia aquest nou recurs educatiu. Pel que he llegit per Internet, ja fa uns anys que existeixen però durant aquest any és quant s'han fet més conegudes. Com hem pogut veure, algunes escoles ja fan ús d'elles així que jo em pregunto: podran arribar a substituir els ordinadors a les aules d'aquí uns anys? De moment segurament que no perquè no tenen tanta capacitat com els ordinadors, però amb el temps no se sap, potser si. Haurem d'esperar per veure com va evolucionant la tecnologia...

1 comentari:

  1. Nosaltres tampoc coneixíem aquesta nova eina i creiem que pot ser de molta utilitat, tot i que també té els seus inconvenients.

    És a dir, l'anomenat Tablet PC és quelcom pensat perquè l'utilitzin nens i nenes de totes les edats, tot i que és millor fer-lo servir en alumnat d'educació infantil.

    Encara que és una eina innovadora i important per la tecnologia, no creiem que sigui gaire bo incloure'l en les aules d'infants, ja que, ja tindran temps d'experimentar amb ordinadors i altres màquines, però amb aquesta edat són massa petits i creiem que el millor seria que treballessin amb les pròpies mans, que també són dues eines molt bones per experimentar.

    Ens ha semblat força interessant aquesta entrada, ja que no sabíem de l'existència de les Tablet PC, és a dir, sabíem que existien les PDI, pissarres digitals, però tot i la seva semblança amb la Tablet PC, no és el mateix.

    ResponElimina